Înșelata demnă

Înșelata demnă
de Camelia Radulian
Nu exista femeie înșelată cu ”una mai bună”. Niciodată! Bine, hai, rareori!…

Mai toate ”înlocuitoarele” sunt, în mintea și reproșurile înșelatelor- ”urâte ca noaptea”, ”slăbături”, ”curve ordinare (neapărat ordinare)”, ”proaste de bubuie”, ”penibile”, ”disperate”, ”indecente”,  ”puturoase”, de zici că bărbații au dat în noaptea minții și au ales să se sacrifice și să se chinuiască eroic, făcând amor ilegal cu mumele pădurii.
Desigur, spun nevestele grijulii, ei nu ar fi vrut să înșele, ei nu sunt vinovați, ei sunt bărbați ( adică un fel de vieri comunali… sau un fel de creaturi iresponsabile, neajutorate, pe care îi duce sexul târâș unde vrea el,  ei sunt de fapt triști și depresivi că li s-a dat soarta asta nemiloasă de a fi nevoiți să se extazieze prin cearceafuri și să se umple de orgasme inexplicabile, cu niște arătări, pe când în ei zace doar adorația estetică față de neveste și scârba revoltată față de adulterinele toate – urâte, oribile, schiloade sau umflate, puturoase, cu pielea deseori mai întinsă, cu obrajii deseori mai proaspeți și cu privirea deseori mai dulce și mai admirativă decât cea a nevestelor. Iar uneori… cu mintea sau brațele mult mai încăpătoare.
Pentru soții lor, cred înșelatele, doar nevasta și numai nevasta trebuie să dicteaze traseul aerului prin plămânii lor,  visele de noapte, apa, poziția de drepți, ele sunt etalonul estetic, intelectual, spiritual, gospodăresc și gastronomic al lumii. Orice altă feminină care le bântuie bărbații e o japiță demnă de repudiere și dispreț, o aia fără sare și piper, o nenorocită și o spărgătoare de familii. Iar ei, niște sfinți martiri trași pe sfoară.
Când se întâmplă (totuși) ca ei, bărbații lor, să alerge prin alte paturi, e doar pentru ca ” au vrăji”. Sau ” fiindcă primesc ceea ce nu li se oferă acasă. Cine știe ce le face aia ? ”
Păi ce ar putea, adică, să le facă?… mai mult decât sex oral, ăla despre care, când înșelatele aud, vorbesc în șoaptă, se strâmbă ca de hoit și scuipă în sân ca în fața unei calamități cosmice, deși l-au încercat mai toate cuplurile planetei și îl practică majoritatea oamenilor activi sexual, mai puțin cei care nu îl mai suportă sau cei care nu îl recunosc…
În furia lor,  înșelatele tind să creadă că doar sexul, în special sexul oral e cel care stăpânește viața și pantalonii companionilor lor, ci  nu dragostea, cea care i-a împins cândva cu ele spre viața în doi și spre altar.
Când va triumfa înșelata demnă, capabilă să spună simplu- ”asta-i situația, femeia asta e mai bună decât mine; să văd ce pot să fac pentru a fi mai bună decât ea”, posibil că și bărbații vor avea mai puțin de luptat ca să demonstreze că rătăcirea, fascinația, robirea sau alegerea brațelor unei alte femei nu e doar un derapaj al unei minți bolnave, de porc nenorocit sau de bic comunal, ci are uneori cauze mult mai profunde, mai frumoase sau mai triste, venite din adâncimi de suflet netrăit și din fracturi pe care femeile de lângă ei nu le mai văd, nu le mai recunosc și nu le mai acceptă ca adevăruri.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *